Warning: session_start(): Failed to read session data: user (path: /tmp) in /srv/www/public_html/index.php on line 53
Werkwijze - R.P. de Jong Advies
0592 541709
Trainingen Werkwijze Het nieuwe werken Implementatie Archiveren

Werkwijze

werkwijze rp de jong adviesSoms is het lastig om de vinger onmiddellijk op de zere plek te leggen. Dan is het goed om de documenthuishouding systematisch in kaart te brengen en tegelijkertijd de wensen van de belangrijkste klantgroepen te onderzoeken.

Dit alles is onderdeel van de op de homepage genoemde quick scan. De quick scan is een kortstondig onderzoek binnen uw organisatie waarbij alle problemen op archiefgebied in kaart gebracht worden. U zult begrijpen dat zo’n kortstondig onderzoek niet zonder uw eigen inbreng tot stand kan komen. Het hebben van een vakinhoudelijk aanspreekpunt is voor ons van essentieel belang. Afhankelijk van de duur van de quick scan is de terugkoppeling een document van 3 tot maximaal 10 pagina’s.

Werkwijze: Van het quick scan traject wordt een aparte offerte gemaakt. Pas daarna worden in de vervolgoffertes langdurige samenwerkingsvormen vastgelegd als dat gezien de aard van de problemen noodzakelijk is.

De overheid heeft een inspectiestructuur voor het archiefwezen dat onder de Archiefwet valt. Omdat dat voor het bedrijfsleven ontbreekt, kan het voor een instelling nuttig zijn om op archiefgebied toch zo’n inspectie te laten uitvoeren om zeker te stellen dat de instelling op archiefgebied goed bezig is. Ook dan is een quick scan een goede mogelijkheid. Deze inspectie scan duurt wel iets langer (ca. 10 dagen) maar levert dan een document op van ca. 15 pagina’s waarbij ook een waardeoordeel wordt gegeven over: de dagelijkse leiding, de procedures, het producten- en dienstenpakket, de eventuele  systemen etc.

Als norm daarbij wordt  de NEN/ISO 15489 gebruikt.

R.P. de Jong
Volg ons op Twitter Toevoegen op linkedin