Warning: session_start(): Failed to read session data: user (path: /tmp) in /srv/www/public_html/index.php on line 53
Flexwerken implementeren in uw bedrijf - R.P. de Jong Advies
0592 541709
Trainingen Werkwijze Het nieuwe werken Implementatie Archiveren

Flexwerken, bent u erop voorbereid?

Het is een methode waar veel bedrijven inmiddels gebruik van maken: flexwerken. Misschien staat u ook op het punt om deze methode bij uw bedrijf door te voeren. U moet zich wel realiseren dat werknemers thuis vrijwel dezelfde mogelijkheden moeten hebben als op het werk. Een digitaal archief is daarin heel essentieel. Beschikt u daar al over? Veel bedrijven houden verschillende archieven bij: deels wordt digitaal opgeslagen, maar sommige documenten worden ouderwets in een kast gestopt. Op zich is het best logisch dat sommige documenten fysiek worden bewaard, maar al het materiaal moet sowieso digitaal te raadplegen zijn. Er moet dus een centraal punt zijn waar te allen tijde gebruik van kan worden gemaakt.

Een digitaal archief aanleggen om flexwerken mogelijk te maken

Om flexwerken mogelijk te maken moet er dus een digitaal archief komen. Waar te beginnen? Alle documenten die nog niet digitaal zijn gearchiveerd moeten worden gescand. Heeft u deze documenten verder niet nodig dan kunnen ze worden vernietigd. Van sommige documenten bewaard u liever het origineel. Deze kunnen bijvoorbeeld bewaard worden bij een extern opslagbedrijf.

Is mijn archief al goed genoeg om te flexwerken?

Om te beoordelen wat er met uw archief moet gebeuren voordat flexwerken mogelijk is, houden wij een quick scan. Wij lopen uw archiefsysteem langs en beoordelen of het goed werkt. Na een paar dagen presenteren wij een quick scan rapport. Hierin vermelden wij de sterke en zwakke punten van het systeem en doen wij onze aanbevelingen wat er veranderd moet worden om flexwerken mogelijk te maken.

R.P. de Jong
Volg ons op Twitter Toevoegen op linkedin